Svenska Kennelklubben / SKK

Svenska KennelklubbenHundägarnas Riksorganisation. Ingen bör köpa en valp utan att först ha varit i kontakt med SKK. Deras ofta uppdaterade hemsida är fullspäckad med information om råd, regler, och riktlinjer, och har dessutom en uppsjö med intressanta länkar till länsklubbar, specialklubbar, rasklubbar, och andra organisationer och företag som man kan behöva kunna komma i kontakt med.

 

Stockholms Kennelklubb / STOKK

STOKKEn av de många länsklubbarna under SKK. Anordnar många olika uppskattade aktiviteter i Stockholmsområdet med omnejd, bl.a. socialträning, föredrag, kurser, samt givetvis den stora utställningen "Lilla Stockholm" som avhålls varje år i påskveckan.

 

 

Hundsport

Svenska Kennelklubbens tidning Hundsport har en sida som är fylld med artiklar om vad som händer i hundvärlden i Sverige. Rolig att läsa!

 

HundData

Svenska Kennelklubbens databas för registrering och resultat. Här registreras allt som hunden lyckas med i officiella sammanhang under sin levnad - stamtavla, titlar, tävlingsresultat, utställningsresultat, resultat från höftledsröntgen, armbågsledsröntgen och ögonlysning, kullsyskon, samt avkommor.

 

 

AvelsData

Svenska Kennelklubbens databas för avelsstatistik - här hittar du uppgifterna från HundData i statistisk form. Du kan söka på olika rasers hälsostatistik och registreringsstatistik genom åren, och du kan till och med göra provparningar mellan olika individer och se vilken eventuell inavelsgrad kombinationen skulle ge.

 

Hundstallet

Organisation som tar hand om herrelösa hundar eller hundar som av någon orsak måste omplaceras. Nära samarbete med bl.a. SKK och Polisen. De gör ett beundransvärt arbete! Gå gärna in på hemsidan och läs mer om deras engagemang.

 

 

Agria

AgriaAtt ha sin hund försäkrad är ett måste idag när djursjukvårdssubventionerna är borttagna och veterinärkostnaderna ökar för varje år. Agria är det djurförsäkringbolag som är absolut störst på marknaden idag. Majoriteten av alla Sveriges försäkrade hundar är försäkrade i Agria, och deras produkter och villkor är marknadsledande. De har ett nära samarbete med SKK, de olika rasklubbarna, och Sveriges alla djursjukhus och veterinärer. Deras hemsida har förutom försäkringsupplysningar även mycket annan information som är bra att tänka på.

 

FASS Vet.

Fass.se om djurVeterinär-FASS. Vad är det egentligen för mediciner veterinären skriver ut? Snabbt och informativt hittar man all tillgänglig information om just det recept som man precis har fått utskrivet till sin hund. Mycket användbart.

 

Vovve.net

Vovve.netEn härlig hundsite med massvis med information och roliga funktioner. Kennlar, klubbar, annonser, pyssel, ja allt möjligt kul kan man hitta här. Och missa inte det mycket intressanta och välbesökta diskussionsforumet, där det diskuteras massor med olika frågeställningar varje dag! Forumet är också kopplat till en egen chat, där man har möjlighet att direkt utbyta tankar och idéer med andra hundintresserade.

 

Allt om Hundar

En av Sveriges populäraste hundsidor med massor av intressant läsning, samt ett mycket aktivt diskussionsforum där både nybörjare och gamla rävar diskuterar alla möjliga hundrelaterade ämnen mellan himmel och jord.

 

 

Canis

Canis En mycket bra hundsite för hundtidningen Canis. Mycket information, intressanta artiklar, diskussionsforum, samt en omfattande webshop med bra priser på allt från utmärkta hundböcker till olika tillbehör.

 

 

Pias Grafik

Trevlig grafik för hemsidor - mest hund men även lite annat.