Freja kommer ur vår första kull efter Meile och Arwen född i augusti 2006.

Hon är en pigg och lekfull tik som bor med tillsammans med Arwen hos mina föräldrar i Stockholm, och så här beskriver de henne:

"Freja är en mycket kelsjuk och pigg liten röd pinschertik med mycket spring i benen. Hon älskar att leka och busa, främst med Arwen (som hon ju bor med), men även med Meile och andra hundar hon känner. Hon leker också gärna med sina leksaker som hon glatt rusar omkring med i munnen, och ute på tomten gör hon samma sak med pinnar.

Freja kan vara lite försiktig av sig ännu i okända situationer, men hon är samtidigt väldigt nyfiken och vill gärna undersöka saker. Hon är emellanåt också både tuff och retsam mot Arwen när dom är lösa utomhus båda två och då slutar det ibland med att Arwen måste läxa upp Freja lite grann för att få vara ifred.

Hemma är Freja oftast lugn och avslappnad - hon skällde ganska ofta som liten men har blivit bättre, och numera skäller hon bara om det ringer på dörren. En lite lustig egenskap hon har är att hon är mycket morgontrött, hon vill bara ligga kvar i sin säng när husse skall gå ut med henne och Arwen på morgonpromenaden. Då ser hon riktigt morgonsur ut och bara kryper ihop ännu mer i sin säng. Tvärtemot Arwen så är inte Freja speciellt matglad, men vankas det något gott så är lilla nosen där.

Freja är en mycket glad och trevlig pinscher och vi tycker förstås att hon är en ”underbar” hund som vi älskar mycket."