Freja kommer ur vår första kull efter Meile & Arwen, födda i augusti 2006.

Tanken med kullen var att kombinera Meiles mentalitet och eleganta linjer med Arwens mentalitet och goda benstomme, och man kan därför säga att kullen varit planerad sedan hösten 2003, när jag först började att fundera på att skaffa en blivande stamtik.

Kullen som föddes i augusti 2006 bestod av en svart hane, tre svarta tikar, och två röda tikar - varav Freja var den något mindre av de två röda tikarna. Redan från början var hon min mors favorit, vilket hon sedan fortsatte att vara.

Alla valparna i kullen blev tingade, men på grund av ett återbud från en valpköpare strax före leverans så var Freja den enda osålda valpen i kullen när de blev åtta veckor gamla. Så när de andra flyttade blev hon därmed ensam kvar - vilket naturligtvis gjorde sitt till att min mor blev än mer förtjust i den röda lilla tiken.

Freja blev kvar hos oss i två veckor extra innan hon till sist blev tingad och flyttade till en familj i Bollnäs. Men där blev hon inte kvar så länge... Tyvärr visade det sig efter ett par månader att den lille pojken i familjen blivit allergisk, så redan i januari 2007 fick Freja flytta tillbaka till oss igen.

Tanken var nu att Freja skulle omplaceras, men mina föräldrar - som ju hela tiden varit väldigt förtjusta i Freja - var vid det här laget övertygade om att det var någon särskild mening med att Freja kommit tillbaka igen, och bestämde sig istället för att Freja skulle få stanna hos dem. Och så fick det bli.

Så någon ny familj blev det inte för Freja, utan istället flyttade hon tillbaka till sin mor Arwen hos mina föräldrar i Stockholm. Ett beslut som de inte har ångrat.