Kenzo kommer ur vår första kull efter Meile och Arwen född i augusti 2006.

Han är en glad och charmig kille som gillar när det är full fart framåt, och som har mycket spring i benen. Han älskar att leka och busa, och har massor med energi som han fortfarande behöver lära sig att hantera på ett bra sätt.

Kenzo är också en hund som det är roligt att träna med, eftersom han är uppmärksam och alert, och faktiskt tycker att det mesta som händer är ganska kul, även om det handlar om lydnadsträning. Han är därför (för det mesta) förvånansvärt lydig trots sin aktivitetsnivå, och eftersom han har en positiv inställning till träning och förarkontakt så finns nog möjligheten att han kan bli en bra lydnadshund så småningom.

Men även fast han föredrar när det är fullt ös, så är han ändå ingen stressad hund, utan har lätt för att koppla av och ta det lugnt inomhus. Då sover han gärna på rygg i soffan eller sängen och tycker mycket om att bli gosad på magen. Han är väldigt kelsjuk och vill gärna vara nära och ligga tätt intill och mysa.

Att han inte är någon hund som har lätt att stressa upp sig visar sig också i och med att han inte heller har några problem med att bli lämnad ensam hemma, utan passar då på att sova en stund istället. Skäller gör han nästan aldrig.

Han är social och tycker om människor, och blir gärna klappad och kelad med av vem det än vara må som kommer på besök. När han har varit hos oss har han även kommit bra överens med de flesta andra hundar - det är egentligen bara Meile som jag vet att han inte går ihop med, säkert till stor del beroende på att Kenzo flyttade in till oss som kaxig unghund när han var nästan nio månader, och innan han hade hittat sin plats i flocken så hade han och Meile en hel del kontroverser. Annars leker Kenzo gärna med andra hundar som han träffar ute, men eftersom han fortfarande är lite bufflig och tonårsaktig i sitt sätt att leka så händer det ibland att en del andra hundar tycker att han kan vara lite tröttsam.

Kenzo är en nyfiken och framåt hund som gärna undersöker nya saker i sin omgivning, något som även visade sig under hans mentalbeskrivning. Han är också ganska signalkänslig, och behöver därmed en fast vägledning och en tydlig plats i flocken där han kan känna sig trygg och avslappnad och vara den glada och positiva hund han i grund och botten är - en charmknutte!