Arwen är vår stamtik och mor till vår första kull. Hon är en trevlig och balanserad tik som är både social och nyfiken.

Hon bor i Stockholm hos mina föräldrar som är fodervärdar åt henne, och så här beskriver de henne:

"Arwen är en glad och mycket social röd pinschertik född i januari 2004. Hon är mycket kelig och vill till exempel alltid väldigt gärna ligga ihoprullad vid husses ben när han ligger och läser på sängen. Hon tycker om folk i allmänhet och går också bra med de flesta andra hundar.

Arwen var busig som ungtik, men är ganska lydig numera, och faktiskt går det även bra att gå med henne lös nästan hela promenaderna - det kan väl hända att hon tar ett extra varv ibland, men hon är aldrig långt från oss.

Hemma är hon en lugn och tyst hund som skäller väldigt sällan - hon leker inte heller så mycket med leksaker, men däremot biter hon dessvärre gärna sönder dem, och hon tar alltid något i munnen och kommer bärande på det när någon av oss kommer hem. En gammal pälskrage är en av favoriterna. Då gillar hon också att leka dragkamp en liten stund, men ledsnar ganska fort. Ett annat stort intresse är mat i alla dess former, och hon kunde säkert äta hur mycket som helst om hon bara fick. Något hon tycker mindre bra om är att klippa klorna, men för att vara pinscher går det ändå riktigt bra - hon kan pipa till lite men för det mesta är det inga problem.

Arwen har hittills fått en kull på sex valpar som föddes i augusti 2006, varav en (Freja) bor kvar hos oss. Efter valpningen har Arwen mognat och blivit lugnare och mer ”moderlig”. Hon har uppfostrat sin dotter Freja ibland mjukt och ibland lite mer hårdhänt, men numera busar de mycket med varandra och har riktig kul.

Vi tycker förstås att hon är en ”underbar” hund som vi älskar mycket."