SUCh Korad Tjh Faunus QerberosJag har haft rottweiler sedan 1996, då jag och min dåvarande sambo skaffade rottweilerhanen Faunus Qerberos (Gere). Gere blev min lärare, och med honom tränade jag spår, sök, lydnad, och bevakning. Jag utbildade Gere till tjänstehund i Hemvärnet 1999, och eftersom han visade sig bli en mycket duktig sådan så var vi mycket aktiva där. Men trots att Gere var en duktig tjänstehund, blev korad med bra poäng, och så småningom även blev svensk utställningschampion, så gick han aldrig i avel eftersom han hade armbågsledsdysplasi.

IntUCh NordUCh SV-05 Korad Quebec's Mister MillenniumPinscher har jag haft sedan 1999, då vi köpte pinscherhanen Quebec's Mister Millennium (Meile), och han valdes ur en kombination där stamtavlan i flera led bakåt samt även sidledes är fylld med några av Sveriges vinstrikaste pinschrar. Med honom tränade jag spår, sök, lydnad, och agility, och han är också en av få pinschrar som blivit uppflyttad till lägre klass i spår på bruksprov. Han är även en av de få pinschrar som blivit godkänd på korning, vars mentalprovsdel han genomgick 2001 med 135 poäng. Utställningsmässigt har det gått mycket bra för Meile, och han blev svensk utställningschampion 2001, norsk, finsk, nordisk, och internationell utställningschampion 2003, och Svensk Vinnare 2005. Han har också blivit placerad i gruppfinal på SKK-utställning 2001, något som i allmänhet är ovanligt för pinscherraserna. Meile har hittills blivit far till tre kullar - en kull med åtta valpar hos Stallvaktens kennel i Norge 2002, sedan till vår första egna kull på sex valpar 2006, och så till en kull med nio valpar hos Frozzies kennel 2008. Kullen i Norge är utställd sparsamt, men en tik har fått HP, en annan tik har fått CK och en tredje av tikarna har fått norskt Certifikat och blivit BIR. Av vår egen kull så är fem av sex mentalbeskrivna, och tre valpar är utställda hittills - hanen är utställd med CK, Certifikat, CACIB, BIR och BIM, och två av tikarna är utställda, den ena med CK och den andra med 1:a pris.

Tjh Faunus PersephoneNästa rottweiler flyttade in till oss 2003, och det var rottweilertiken Faunus Persephone (Pippi) - Geres "tre-kvarts-syster" (samma far och morfar) - som redan var utbildad tjänstehund i Hemvärnet när hon kom, men hade inte varit aktiv på några år. Hon blev efter lite uppfräschning en väldigt duktig och pålitlig tjänstehund som var mycket aktiv ända upp i hög ålder. Pippi ställdes inte ut mycket, men var av god kvalitet och fick bl.a. CK och reservplacering i bästa tik-klass hela 10 ½ år gammal trots stor konkurrens från alla yngre tikar. Pippi fick en kull valpar redan 1998 innan hon kom till mig, men mig veterligen har ingen av dessa gått vidare i avel.

Rivendells ArwenPinschertiken Rivendells Arwen (Arwen) blev nästa hund hos oss i april 2004, och även hon kom ur en kombination med mycket välmeriterade linjer. Vi valde just denna kombination eftersom vår förhoppning var att hennes linjer skulle passa bra att så småningom förena med Meiles. Arwen är själv inte så meriterad, men hon är mentalbeskriven och utställd med CK i Norge som junior. Arwen bor hos mina föräldrar i Stockholm som är fodervärdar åt henne, och hon fick sin första kull 2006, vilket resulterade i sex valpar med Meile som far. Av dem så är fem av sex mentalbeskrivna, och tre valpar är utställda hittills - hanen är utställd med CK, Certifikat, CACIB, BIR och BIM, och två av tikarna är utställda, den ena med CK och den andra med 1:a pris.

Asynjans YsatisUr Meiles och Arwens kull född 2006 valde jag att placera ut en röd tik på halvfoder, och det blev Asynjans Ysatis (Alfie), som nu bor på halvfoder hos Lisa & Stefan i Stockholm. Alfie är en trevlig tik som är mentalbeskriven men är ännu inte meriterad på prov, tävling, eller utställning.

Asynjans YvresseAsynjans Yvresse (Freja) är Alfies syster, och hon flyttade först till Bollnäs, men kom sedan tillbaka till oss i januari 2007 på grund av allergi i sin familj. Hon visade sig vara både söt och trevlig, och eftersom mina föräldrar blev väldigt förtjusta i henne så har hon sedan fått stanna hos dem tillsammans med sin mor Arwen. Freja är än så länge mentalbeskriven och utställd med CK.

 

Asynjans KenzoMeiles och Arwens son Asynjans Kenzo (Kenzo) tillhör samma kull som Alfie & Freja, och flyttade först till Barkarby, men kom tillbaka till oss i april 2007 efter att det inte hade fungerat för honom i hans första familj. Han bodde hos oss i lite mer än ett halvår, och omplacerades på halvfoder i Malmö i mitten av december 2007. Nu har han dock flyttat tillbaka till oss igen för en tid. Kenzo har hunnit bli mentalbeskriven och är redan utställd med CK, Certifikat, CACIB, BIR och BIM.

Faunus FenjaVår tredje rottweiler har precis flyttat hem till oss nu i februari 2008, och det är tikvalpen Faunus Fenja (Enya), som föddes på julafton 2007. Enyas linjer är mycket intressanta, eftersom hennes mor Faunus Xara (Bobban) är en duktig tik som jag har haft på tjänstehundsutbildning, och som jag därmed känner väl. Bobbans stamtavla innehåller mycket meriterade hundar, och hon själv är både en trevlig och duktig tjänstehund samt korad och svensk utställningschampion. Enyas far är en ung hane importerad från Belgien, som inte hunnit meriteras så mycket än men som är på god väg, och som har väl meriterade linjer bakom sig. Enya själv är tänkt att bli tjänstehund samt att meriteras i bruks/lydnad och utställning.

Vi hoppas dessutom att ytterligare en kull undan Arwen ska bli verklighet under 2008.