Porträtt av Meile taget i april -02 (Foto: Hundstudion)Meile är min stamhund, och är en pigg och glad pinscherhane som alltid är alert när det händer något. Han är vaksam, och vill alltid vara med i händelsernas centrum, men har ändå inga problem med att koppla av när det inte händer något.

Meile är också väldigt mysig som hund, och älskar att bli kelad och klappad med. Han kan ligga timmavis i soffan eller sängen och bara njuta av att bli kliad på magen... Han är också öppen och tar gärna kontakt med den som visar honom lite intresse, även främlingar (om jag har hälsat på dem först). Han är kanske till och med lite mer social än vad rasstandarden föreskriver, något som vissa kanske skulle se som något negativt, men för oss är det viktigt att ha en tillgänglig hund, och särskilt eftersom pinschern som ras tidigare har haft rykte om sig att vara mycket reserverad och avståndstagande, så har vi varit extra noga med att uppmuntra hans naturligt positiva inställning till människor. Hellre en hund som är glad i folk, än en hund med problem åt andra hållet...

Meile ligger i gräset efter vandringen nedför från Åreskutan sommaren -01Så ända sedan han var liten har vi varit noga med att han har fått träffa många människor och hundar, och resultatet av det är att han idag dels är mycket förtjust i människor, samt även går bra ihop med de flesta andra hundar.

Förutom att vara en glad och rolig sällskapshund, så har vi faktiskt tränat en hel del också. Meile lär sig snabbt nya saker, vare sig det gäller moment eller cirkuskonster, och verkar vara både smart och lättlärd. Spår, sök, lydnad, och agility är olika grenar som Meile gärna tränar om vädret tillåter (d.v.s. under sommarhalvåret!). Han kan vara lite svårmotiverad ibland, om vädret är dåligt eller han är lite ur slag, men oftast tycker han att alla former av aktivering är riktigt roligt.

Meile på utställning i Alfta sommaren -01.Så länge Gere levde så simtränade de även tillsammans i en hundsimbassäng, något som Meile också tyckte var väldigt roligt, och som har fått honom att även glatt simma efter pinnar och bollar i sjöar sommartid. Hans förtjusning i att simma är ganska ovanligt hos pinscher som annars ofta ogillar vatten. De flesta olika aktiviteter bemöter han positivt och intresserat, under förutsättning att vädret passar honom, vilket gör att det oftast känns roligt att låta honom pröva nya saker.

Vädret, ja... Meile har en stor förkärlek till varma platser! Inget gör honom lyckligare än att få sträcka ut sig i en varm säng, på en solfläck i soffan, eller i det solvarma sommargräset i trädgården. Då njuter han verkligen... Av detta följer naturligtvis också att ösregn eller minusgrader inte behagar herrn särskilt mycket, och promenaderna i dåligt väder blir därmed inte långa om han får bestämma.

Sammantaget är Meile en värmeälskande, soffliggande kelgris, som ändå tycker att en heldag med träning i skogen kan vara riktigt roligt, och  ställer upp på det mesta. En pinscher med sinne för det bekväma i livet!