Svenska Brukshundklubben / SBK

Svenska BrukshundklubbenHåller bl.a. kurser där de utbildar hundar av alla raser och hundägare i alla åldrar. Utbildar också hundar och hundägare till Försvarsmakten. SBK har en omfattande tävlingsverksamhet i de olika bruksgrenarna spår, sök, skydds, och rapport, samt även i lydnad och agility. SBK har också avelsansvaret för de traditionella bruksraserna, och lägger bl.a. ned stora resurser på olika tester och mentalprov. På deras officiella hemsida kan man läsa mer om vad deras mycket omfattande verksamhet innebär.

 

 

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt / SBK Sthlmsdist.

SBK's SthlmsdistriktSBK har under sig flera olika distrikt, under vilka i sin tur lokalklubbarna är sorterade, och Stockholmsdistriktet är följdaktligen ansvarigt för klubbarna i Stockholmsområdet med omnejd. Här hittar du bl.a. information om aktiviteter och de olika lokalklubbarna i Stockholmsområdet.

 

Järfälla Brukshundklubb / JBK

En av de 13 lokala brukshundklubbarna i Stockholm, belägen i Tånglöt vid Jakobsberg. Här kan du läsa om kursverksamhet, medlemsmöten, fester, tävlingar, gratulationer till medlemmar som lyckats bra, samt annat roligt som händer och sker i klubbens regi.

 

Aktiv hund

En av de mest populära sidorna för aktiva hundägare - både nybörjare och gamla rävar. Mycket, mycket information, och ett av hundvärldens populäraste diskussionsforum för brukshundar.

 

 

HundCampus

HundCampus är ett utbildningscenter för aktiva hundmänniskor, med ett omfattande kursutbud inom bl.a. specialsök, spår, etologi, och relationen människa/hund. Kunskapsbasen är enorm och innehåller sådana kända namn inom etoligi och hunddressyr som bl.a.  Lennart Wetterholm och Lars Fält.

 

 

Agility Online

Här anmäler du dig till alla agilitytävlingar under året.

 

Agilityforum

Diskussionssida för agilityintresserade.